Shop Mobile More Submit  Join Login
Az előző folytatása~ fav.me/d54p0wg ;

It happened long time ago by Cecaangyal  BOOBIES by Cecaangyal  Mini sheet -Emno by Cecaangyal  EDEN Contest - Emno by SpaceMink

Következzenek személyes kedvenceim a szalamanderek és a második Őrző, Emno . Próbálok a lehető legtömörebben írni róluk.

Úgy hírlik e föld alatt született lények vérszomjuk miatt vesztették el sárkányalakjukat és emiatt váltak olyanná, amilyenek. Vérszomjuk még mindig erős, de bosszúvágyuk és a mágia iránti félelmük és ellenszenvük csak nőtt azóta.
Agresszív nép, a test mérete és alkatuk nemtől és kortól függően változik. A hímek izmos, robosztus szörnyek, általában 3 méter magasak, de van, amelyik a 4 métert is elérheti, bár az kifejezetten az idős és nagyon erős példányokra jellemző. A nőstények atlétikus felépítésűek, mozgékonyak és nyúlánkak, leginkább 2, két és fél, ritkábban három méteresek.

Legjobban megfigyelhető ismertetőjegyeik izzó testük, amely 800-1000 Celsius fokon „ég" és hatalmas, karmokban végződő mancsaik. Sárkányvonásaik még mindig vannak, ilyen 3 pár szarvuk, hátukon végigvonuló tüskéik és izmos farkuk is. Vonásaik durvák, de humanoidok.
Nagyon jól alkalmazkodtak forró élőhelyükhöz, hajuk durva szálú, testük csupasz és fülük is nagy és széles, mancsaik pedig alkalmasak a lávában való gyors haladáshoz. Megemlítendő, hogy testszínük életük során állandóan változik (minél öregebbek, annál sötétebbek), de az orr-száj környékén, karokon, a hastól egészen a comb belső feléig és a nemi szervekig, fiatalabb korban pedig a lábakon is világosabb. Fogaik hegyesek, végük kissé lekerekített. Szemük fekete, íriszük fehér, szürke, ritkán sárga és innen indul egy fekete csík is, ami egészen az orrcimpák vagy a száj vonaláig fut -de ennek mérete is kortól függően változik.

Elmo'Jin hadúr vezetésével élnek hatalmas, föld alatti, vulkáni kőzetbe vájt városaikban. Nagyon erős a hierarchiai rendszer, de ez leginkább csak a hímekre vonatkozik, mivel a nőstények nagy része hiába választja a harcos pályát, a párzási, majd később az anyai ösztönök ezt teljes mértékben elnyomják. Viszont a harcosnak készülő hímeknek rengeteg szabályt és feltételt kell betartaniuk, hogy fentebb léphessenek. Fontos még megemlíteni, hogy érthető okokból nem tűrik meg maguk között sem a mágiát és emellett a mágiahasználókat, sem pedig a félvéreket (ezek fogantatásánál mindenképp mágiát kellett használniuk). A nők haja legtöbbször rövid, mivel náluk a haj az erő szimbóluma, csak férfiak vagy kivételes női harcosok hordhatják. Ruházatuk erős bőrből készült ruhákból, köpenyekből és díszes páncélokból áll. Jellemző az arany, a vörös és a fekete szín használata, a Nap és a tűz szimbóluma.


Emno  a szalamander világ szívében és fővárosában született egy hadnagy kisunokájaként.
Anyja kezdettől fogva harcosnak nevelte a fiút. Ritka látogatások alkalmával találkozott tiszt nagybátyjával, akit mindennél jobban érdekelt a tiltott tudomány, a mágia. Nagybátyja rengetegszer mesélt a családnak arról a meggyőződéséről, hogy mágiahasználók képzésével újra nagy és erősebb lehetne fajtájuk, ezért is tartották különcnek már fiatal kora óta a tiszti karban, de érdekes mód legutóbbi húzása miatt sem ölték meg. Emno ilyenkor találkozott unokatestvérével, Mirával, a nagybátyó „legutóbbi húzásával". Mira félvér volt, apja egy ember mágusnővel hált és ennek az alkalomnak lett a gyümölcse ő. Mágiahasználó volt, ügyesen használta a magmát és a lávaférgek is épp eléggé féltek tőle, hogy a közelébe se menjenek. Egyik ilyen alkalommal történt, hogy a lányt megtámadta pár szalamander, szerették volna megölni, de a fiatal Emno közbelépett. Bár megölte a támadóit, mégsem kapott kitüntetést, egyik szarva elvesztése miatt, ami egy fiatal, harcosi pályára sem lépett szalamandernek a legnagyobb szégyen, ami csak érheti. Miután kitaszítottá vált, mint unokatestvére, egyre többet járt el a lányhoz és minél többször figyelte őt varázslatok közben, egyre jobban hajtotta a vágy, hogy kipróbálja. Végül évek próbálkozása után megszületett az új Emno, egy fiatal szalamander nőstény képében…Végül a történet idejére a hét legerősebb tiszt (legnagyobb rang, amit szalamander elérhet) egyike Mirával együtt.
Hosszú és sikeres harcos karrier után a Tanács őt jelölte ki a legutóbbi Őrzővé bajkeverő, lázadó természete és a hadnagy tervei miatt.

A csapatban ő az erő. Forrófejű és meggondolatlan, egy veszedelmes vigyor keretében bármikor örömmel tépi le a fejed vagy éget porrá. Ha jó kedve van csak a pörölyével zúz halálra. Forró teste miatt végig hordania kell a neki szánt különleges köpenyt. Alakváltó, de hiúsága miatt soha nem mutatja igazi alakját. Gyakori félreértés, de ő nem transzszexuális. Ő a nőket szereti, ő férfi -csak alakot tud váltani, nem pedig nemet.
Serakk ridegsége és az, hogy hiába kötött bele, egyszerűen nem reagált, ez a nagyfokú közöny elvette az eszét az elején, de a „cica" mindig közéjük állt. Mára már sikerül eltűrnie maga mellett, de csak ha a szeme elé húzza a haját. Itt derül ki, hogy szőrfóbiája van, ma már semmi pénzért nem érne hozzá Serakkhoz. Szirén társával jóval bonyolultabb a helyzete. Kezdetekben irritálta a kedvesség, meg az hogy a béke így, a béke úgy, a sok bocsánatkérés, így elnevezte Cicának. Ahogy a lány a sarkára áll és rájön, hogy az élet nem habostorta Emno kötődni kezd hozzá, ami nem a legelőnyösebb tulajdonsága egy szalamander hímnek. Emiatt is képes a lány leállítani –nem azért nem öli meg Serakkot, mert nem tehetné meg, de mivel szirén közéjük áll, Emno őt ölné meg akaratlanul is.

Tovább Hiisihez: fav.me/d54p4b9
Előző, aki Serakk:  
fav.me/d54p0wg

Mira:  
fav.me/d552tjd
  • Mood: Sadness
Add a Comment:
 
:icondemonessmongrel:
DemonessMongrel Featured By Owner Jun 28, 2012  Hobbyist Digital Artist
Mikor olvastam az elejen, kicsit meglepodtem, hogy 1000 fokos is lehet Emno, es hogy a tobbiek hogy turik ezt el. Most nemreg egettem ez az alig lehetett par szaz fokos megis majd megdoglottem mellette.:XD: De a vegen irtad a kopenyt, akkor megnyugodtam:D
Elkepzeltem az egyik hatalmas himet, ami megkozelit egy kis nyulank nostenyt aki mondjuk csak 2 es fel meteres. Hat nem lennek a helyeben.:XD: A demonaim kozott is akad egy par nosteny, aki fel a nagy harcos himektol, mert a kisujjukkal megtudnak olni oket, plusz a himek eleg agresszivek tudnak lenni. Tenyleg, a szalamanderek kozott nincs ilyen problema, hogy par nostenynek baja esik vagy gyereknek a himek miatt?
Nekem is sokaig problemam volt a nostenyekkel, hogy mit kezdjek veluk. Most harcosok vagy anyak legyenek. Mert mindenkinek kotelezo penget forgatnia mester fokon, azt meg nehez kitanulni ha a gyerek ott van a nyakan. Igy adtam nekik neveldeket, ahova csak be kell vinni a csecsemoket oszt a meddo himek, meg nostenyek foglalkozhatnak veluk. :D A szalamandereknel hogyan oldotta meg az a par nagy harcos nosteny, hogy ilyen nagy karrierbe kezdett?
Kicsit furcsalltam a hosszu hajat, hogy az a harcosokat illeti, mert eleg zavaro tud lenni, persze tudom hogy foncsikolni meg mindent lehet csinalni vele, de megis furcsa. (de ez biztos a hosszu haj fobiam miatt van xD)
Szoval Mira mikor megfogant, szoszerint magiaval kellett kozben foglalkozniuk a szuleinek? Vagy ez csak ugy jott a magusnonek, es rogton megfogant minden varazslat nelkul, mikor haltak? Hehe, kicsit furcsa kerdes lehet, de ezen valamiert (nem is tudom miert xD) elgondolkodtam.xD
Miert valtoztatta meg az alakjat Emno? Lehet valamit kihagytam, vagy nem tudom, csak ez igy bennem van egy ideje.
Reply
:iconcecaangyal:
Cecaangyal Featured By Owner Jun 28, 2012  Hobbyist Digital Artist
Meglepődtem mennyi üzenetem van, de nagyon örülök, hogy kérdezel! :D
Nekem is sokáig volt vele bajom, mondjuk Emnonál az problémásabb, hogy kihűl. Szóval elég hamar elpusztulna, ha mondjuk ki kellene lépnie mindennemű védelem nélkül a föld alól. Így minden Őrző kapott egyedi kis köpönyeget, a szalamander Őrzői konkrétan mágikus, megóvja teljesen a körülötte lévőket az ezer foktól, őt meg a "jéghideg" 25-től :'D
Előfordul, de nem gyakori. Elég agresszívek, de ahhoz elég sok mindennek össze kell jönnie, hogy bántsanak egy nőstényt, a előfordul akkor is biztosan nem a sajátját öli meg (de pl, simán el tudnék képzelni egy olyan jelenetet mint az oroszlánoknál, hogy megölik az előző kapcsolatból származó gyerekeit a nőstényeknek vagy megcsalás után biztos hogy kő kövön nem maradna).
Itt csak két választás van: harcos leszel vagy anya? A kettő egyáltalán nem fér meg egymás mellett, így a legtöbb nőstény aki harcosnők közt marad a párzási idő eljövetelével is, legtöbbször nem is akar gyereket egyáltalán. Aki viszont igen, az általában "nyugdíjazás" után családot alapít. Elég sokáig fogamzóképesek és rengeteg évig élnek.
Ne kérdezd :XD: Igazából sokáig volt vita rajta mi legyen. Mert ugye zavarja őket, ha úsznak akkor is baj, hogy van, de ráfogom a hiúságukra xD Emno is ölne, ha valaki vágni merne a hajából...
Anyuka eleve nem volt benne a dologban. Mira apja használt tűzvédelmet, hogy ne süljön meg szegény nő miközben meggyalázza. És semmi baj, kérdezz! :la: Egyébként apuka direkt gyerekcsinálási céllal nézett át pár hölgyhöz, de szerencsétlenségére lánya született, megint.

Írtam valahol, hogy erős a hierarchiai rendszer, de ez csak a harcosokra és a hímekre vonatkozik leginkább. A nőstényeknek nagy a szabadságuk még a harcosok között is (főleg mert alig vannak páran akik ezt az utat választják), rengeteg olyan dolgot is megtehetnek, amiért például már egy hímet a halálba küldenének és nem számítanak olyan csipp-csupp dolgok, mint egy elvesztett szarv. Emno ha hímként élné tovább az életét nem kezdhetne harcos karriert azért a hülye szarveltűnésért (nagyon allergiásak az ilyenekre) és miután elutasítják, mert kívülálló, kezdi el gyakorolni az alakváltást. Elég nehezen birkózik meg a tudattal, hogy innentől nőstény alakban kell élnie, amíg csak nem "nyugdíjazzák", de még mindig jobb, mintha majd nagyobb korában őt is megpróbálná megölni pár radikálisabb hím egyed.
Reply
:icondevildhalia:
DevilDhalia Featured By Owner Jun 24, 2012
"Végül évek próbálkozása után megszületett az új Emno, egy fiatal szalamander nőstény képében…"
ezt nem értem.. most akkor mi is történt? ^^'''
Reply
:iconcecaangyal:
Cecaangyal Featured By Owner Jun 24, 2012  Hobbyist Digital Artist
Emno ügyike volt és megtanulta használni a lávamágiát, alakváltó lett :D
Reply
:icondevildhalia:
DevilDhalia Featured By Owner Jun 24, 2012
óóóóóóóóóó
éértem :D
Reply
Add a Comment:
 
×

More from DeviantArtDetails

Submitted on
June 23, 2012
Link
Thumb

Stats

Views
681
Favourites
1 (who?)
Comments
5
×